Nieuws

Filter

Vis maakt gelukkig!

Gerookte zalm

Dat vis goed is voor de gezondheid, is natuurlijk oud nieuws. Maar wisten jullie ook al dat vis gelukkig maakt? Twee keer per week vis eten vermindert namelijk met een kwart de kans op depressies en zorgt voor een gelukzalig gevoel!

 

Waaruit dat blijkt? Een onderzoek van het Menzies Research Institute waarbij vijf jaar lang maar liefst 1400 mannen en vrouwen van tussen de 26 en 36 jaar werden gevolgd. Het onderzoeksteam lette gedurende die vijf jaar vooral op wat deze mensen allemaal aten en hoe zij zich daarbij voelden. Naast de voeding van de onderzoeksgroep werd er ook gekeken naar andere factoren die van invloed zijn op de gezondheid, zoals: alcohol, roken, beweging, leeftijd en beroep.

Minder depressies

Al snel bleek dat er een duidelijk verband is tussen depressie en het eten van vis. Zo zou bij vrouwen die twee keer in de week vis aten de kans op depressie met 25 procent verminderd worden. Dit, in tegenstelling tot een verminderde kans op depressie met slechts zes procent bij vrouwen die maar één keer in de week vis aten.

 

Vrouwenvoedsel

Opvallend is dat dit voor mannen niet lijkt te gelden. Dit heeft vermoedelijk te maken met de manier waarop het vrouwenlichaam stoffen opneemt. Zo zouden de omega 3-vetten in vis goed reageren op de vrouwelijke geslachtshormonen, die voor een goede functionering van onze hersenen zorgen.

Bron: Telegraaf