Kwaliteit

keurmerken

FSSC 22000: kwaliteit en voedselveiligheid

Seafood Partners werkt samen met uitstekende partners in alle onderdelen van het productieproces. Van vangst, verwerking, verpakking tot distributie. De beheersing van de gehele keten maakt Seafood Partners tot een betrouwbare partner.

FSSC 22000 is een certificatie-programma dat foodproducten wereldwijd accrediteert. De nadruk op kwaliteit en veiligheid in onze productieketen zorgt dat wij werken volgens deze normen die zelfs verder gaan dan wet- en regelgeving. Naast FSSC 22000 conformeren wij ons ook aan de Société Générale de Surveillance (SGS) en International Food Standard (IFS Food). SGS en IFS Food zijn respectievelijk Zwitserse/ Europese en Duitse keurmerken voor voedselveiligheid.

Duurzaamheid

Algemeen

Duurzaamheid is een actueel thema juist bij een familiebedrijf als Seafood Partners. Seafood Partners is onderdeel van Seafood Parlevliet. Seafood Parlevliet is al generaties actief in de verwerking van vis en willen dat nog generaties blijven doen. Logisch dat er bewust gekeken wordt naar de grondstoffen die voor de producten worden gebruikt. Binnen de visbranche bestaat al bijna 10 jaar een garantie voor duurzaam gevangen “wilde . vis”. Deze garantie wordt gegeven door het “Marine Stewardship Council” (MSC); een internationale organisatie die zich uitsluitend richt op de ontwikkeling van duurzame visserij.

Daarnaast is er de Viswijzer met Goede Vis. Een initiatief van Stichting de Noordzee en het Wereld Natuur Fonds, waarmee consumenten op een bewust en verantwoorde keuze kunnen maken.

Marine Stewardship Counsil (MSC)

Het keurmerk van het Marine Stewardship Counsil (MSC) zegt drie belangrijke dingen over in het wild gevangen vis.

  • De visstand van de betreffende vissoort wordt bewaakt en in stand gehouden.
  • De manier van vissen brengt geen schade toe aan het eco-systeem waarin de vis leeft.
  • De gehele keten, van “visnet tot verpakking” wordt gecontroleerd en gecertificeerd, zodat er nooit meer MSC gecertificeerd vis verkocht kan worden, dan er gevangen is.

 

Seafood Partners was in 2008 de eerste leverancier binnen die overging op het verwerken van MSC-gecertificeerde vis voor een van de grootste producten: gebakken kibbeling. Sinds 2009 is ook de haring van Seafood Partners MSC-gecertificeerd. Na haring en kibbeling is ook de lekkerbek (heekfilet) MSC gecertificeerd.

Registratienummer:
SGS-NL-MSC-C-0112