Over ons

touw

boot

Klantgericht

De eigen productiefaciliteiten maken Seafood Partners onafhankelijk en flexibel. Wij zijn zelfvoorzienend in onze totale jaarbehoefte. Wij werken nauw samen met foodservice klanten in de zorg- en catering markt maar ook met retailorganisaties die onze kwaliteitsproducten onder hun eigen merknaam verkopen.

Familiebedrijf

De mensen die bij Seafood Partners werken zijn enthousiast en toegewijd. Wij houden van ons werk en zijn trots op alle producten die wij voortbrengen. Ondanks de forse groei is het informele, open karakter van ons familiebedrijf nauwelijks veranderd.

Historie

In 1968 wordt Parlevliet en Zn Haring en Zeevisgroothandel opgericht door de heer M. Parlevliet in IJmuiden. In 1970 betrekt het familiebedrijf een bedrijfspand aan de Vissershavenstraat. Al snel wordt de haring steeds belangrijker waarop de verse vis wordt afgestoten en het bedrijf haring als specialisatie overhoudt.

In de jaren tachtig van de vorige eeuw verwerft het bedrijf een grote retailer als klant. Hierdoor heeft in vrij korte tijd een enorme professionaliseringslag bij Parlevliet en Zn. (later Seafood Parlevliet) plaats gevonden. Dit heeft een snelle groei van het bedrijf als gevolg. In 1996 wordt een nieuwgebouwd bedrijfspand betrokken omdat het vorige te klein is geworden.

Als foodproducent richten we ons naast vis ook op gevuld brood dat is gestoomd en gebakken en broodsnacks onder de naam Trade Factory. In 2006 verhuist Seafood Parlevliet naar een grotere locatie aan de Makreelkade. Enkele jaren later maakt ook rokerij S.H. Meij officieel onderdeel uit van Seafood Parlevliet. In het bedrijf zijn in de loop der jaren twee duidelijke specialisaties ontstaan: enerzijds gebakken vis en haring en anderzijds verse vis van uiteenlopende soort en bereiding voor de foodservice. Onder de naam Seafood Partners bedient het bedrijf de zorg- en cateringmarkt.